Αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις προκαλεί η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες με ανάρτηση στο facebook, λίγο πριν την έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το θέμα της ανανέωσης της εμπιστοσύνης στον νέο πρόεδρο.

Ο Στέφανος Κασσελλάκης σήκωσε το γάντι και δήλωσε έτοιμος να πάει σε τετραπλές εκλογές που θα αφορούν εκτός από τον πρόεδρο και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις εξελίξεις αυτές μίλησε Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, στο LIVE NEWS.

«Το ποιος θα κερδίσει δεν το ξέρουμε αλλά το ποιος θα χάσει το ξέρουμε και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κερδίσει ο Κασσελάκης δεν θα μπορούν να συνυπάρχουν με τους παλιούς. Έτσι, θα φύγουν και άλλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάμε σε διάσπαση. Μου έκανε εντύπωση η κίνηση Τσίπρα. Εάν κερδίσει η Γεροβασίλη, ο Κασσελάκης θα φύγει», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να δούμε ποιος φταίει. Και γι’ αυτό φταίει ο Τσίπρας γιατί υπονοήθηκε πως είχε πάρει θέση καθώς οι δικοί του υποστηρίξαν τον Κασσελάκη. Αν δεν βγει η Γεροβασίλη θα είναι και προσωπική του ήττα. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση αλλά νομίζω πως θα ψηφίσουν λιγότεροι από την προηγούμενη φορά».Πηγή