Η νύχτα γίνεται μέρα στη Ράφα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Άνθρωποι ψάχνουν με γυμνά χέρια κάτω από τα συντρίμμια μήπως βρουν ζωντανό κάποιον συγγενή τους. Από την αεροπορική επιδρομή τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών και δίδυμα μωρά.

Από την αρχή του πολέμου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30.000 Παλαιστίνιοι. 21.000 από τους νεκρούς είναι γυναίκες και παιδιά, λέει η Χαμάς.

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Γάζας, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στα όρια του λιμού σκαρφαλώνουν στο φορτηγό για να προλάβουν να πάρουν ένα σακί αλεύρι.

Σπρώχνονται και φωνάζουν προσπαθώντας για να πάρουν το πολυπόθητη βοήθεια.

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Λωρίδας, με τρία αεροσκάφη οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν για πρώτη φορά 38 χιλιάδες μερίδες φαγητού.

Οι άνθρωποι παρακολουθούσαν προς ποια κατεύθυνση έπεφτε η βοήθεια και έτρεχαν για να πάρουν λίγο φαγητό.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ εξακολουθεί να αρνείται ότι άνοιξε πυρ κατά Παλαιστινίων ενώ προσπαθούσαν να πάρουν λίγα τρόφιμα.

Πριν από λίγο στο Κάιρο, όπου αναμένεται να γίνουν συνομιλίες για μια νέα συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα έφτασε αντιπροσωπεία της Χαμάς. Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν το Ισραήλ και τους εξτρεμιστές που ελέγχουν τη Γάζα να συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες και για απελευθέρωση ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο το Ισραήλ έχει σχεδόν δεχθεί τη συμφωνία. Ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, είπε πως μία συμφωνία είναι εφικτή τις επόμενες 24 με 48 ώρες, εφόσον το Ισραήλ δεχθεί τους όρους της, δηλαδή την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστίνιων στη βόρεια Γάζα και την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.Πηγή