Για τις δημοσκοπήσεις τοποθετήθηκε ο Σπύρος Καρανικόλας.

«Άλλη μια δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, και του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό έχει πέτυχει λόγω της αξιοπιστίας λόγων και πράξεων του κ. Μητσοτάκη αλλά και της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, το οποίο ψήφισαν και εμπιστευτήκαν οι Έλληνες πολίτες από την άλλη έχουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και δη της αξιωματικής , που απλώς με λαϊκίστικο και δημαγωγικό τρόπο προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες με λεφτόδεντρα και λαγούς και πετραχήλια. Ένα από τα ψέματα είναι η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κοστολογήθηκε από το ΓΛΚ και υπήρξε μια διαφορά περίπου 3 δισεκ. ευρώ από αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τα λεφτόδεντρα, τις κούφιες ελπίδες, και ψεύτικες υποσχέσεις. Οι πολίτες γνωριζόσουν ότι αυτά είναι ανεφάρμοστες πολιτικές. Με τη ΝΔ υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα», είπε αρχικά.

«Ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει πει ότι το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες εκλογές γιατί σε αυτές τις κάλπες δεν κρίνεται το κυβερνητικό έργο. Στις ευρωεκλογές κρίνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, ποια πολιτική δύναμη που τα επόμενα 5 χρόνια είναι αυτή που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας. Απέναντι στην αντιπολίτευση του μηδενισμού, αντιστρέφω το δίλλημα που θέτει η αντιπολίτευσή και τους καλώ να σοβαρευτούν», συμπλήρωσε ο κ. Καρανικόλας.

Η κ. Κοροβέση υπογράμμισε πως, «το μήνυμα που τόσο καιρό θέλει να περάσει ο κ. Μητσοτάκης είναι να μην διαταραχθεί η δήθεν σταθερότητα του κράτους. Για ποια σταθερότητα μιλάμε, για την σταθερότητα που μας κατατάσσει πάντα στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ. Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι πρώτο, πρώτον ότι χρειαζόμαστε μια ισχύει ευρωομάδα στο ευρωκοινοβούλιο που να διεκδικεί μια καλύτερη και δυνατότερη χώρα. Εμπιστευόμαστε το ολιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιμετώπισης της ακριβείας και της αισχροκέρδειας».

Ο κ. Κικίλιας με τη σειρά του τόνισε: «Αναφορικά με την δημοσκόπηση. Έστω ότι επιβεβαιώνεται στις εκλογές. η ΝΔ θα είναι 11 μονάδες κάτω από τις εθνικές εκλογές και 2 μονάδες κάτω από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάτω και από τα 2. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι σχεδόν διπλάσια από τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Δεν το βλέπω και πολύ «χαμένο». «Χαμένη» θα είναι η δημοκρατική παράταξη με την ευρεία έννοια, γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ η προσπάθεια ανασύνταξής είναι μικρή. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να μιλήσουμε για αισχροκέρδεια. Στην χώρα μας μιλάμε για αισχροκέρδεια που οφείλεται σε καρτέλ μονοπωλίων αλλά κυρίως στην μη θέληση ελέγχων από την κυβέρνηση. δεν θέλει να ελέγξει η κυβέρνηση. Με επιστολές δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα ούτε με λιτανείες».

Για την φράση του πρωθυπουργού σε πολίτη που του είπε πως παίρνει 400 ευρώ σύνταξη και το ενοίκιό της είναι 330, και τον κ. Μητσοτάκη να την ρωτά εάν την στηρίζει η… εκκλησία, ο κ. Καρανικόλας ανέφερε πως, «δεν είπε ο πρωθυπουργός ότι τον κάθε συνταξιούχο οφείλει να τον στηρίζει η εκκλησία. Η εκκλησία έχει έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο και έχει στηρίξει πολλούς συνανθρώπους μας. είναι παρερμηνεία της πρόθεσης και της δήλωσης του πρωθυπουργού».


Πηγή