Πρόκειται για 4 άτομα είναι ήδη έγκλειστα στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας και άλλα έξι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε σήμερα η Αντιτρομοκρατική στην Αττική με 10 κατ’ οίκον έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ένας είναι πολυβολητής στον ελληνικό στρατό και ο άλλος ειναι επίσης στρατιωτικός με άδεια μακράς διαρκείας. Τα δύο αυτά άτομα είτε παρασκεύαζαν τις βόμβες είτε προμήθευαν τις βόμβες σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι η αποστολή του φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης που τελικά δεν εξερράγη. Την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση».

Επίσης εξιχνιάστηκε και η βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Κεντρικό αν όχι αρχηγικό ρόλο σε όλες αυτές τις επιθέσεις φέρεται να έχει ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής που είναι ανάμεσα στους 4 έγκλειστούς στις φυλακές.

Πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές εδώ και δέκα χρόνια για ένοπλες ληστείες και επιθέσεις.

Αντιτρομοκρατική: Δύο ενεργεία πυροτεχνουργοί των Ενόπλων Δυνάμεων ανάμεσα στους συλληφθέντεςΠηγή