Οι τρομοκράτες μάλιστα χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όταν επρόκειτο να τοποθετήσουν μία βόμβα ή να πραγματοποιήσουν μία επίθεση. Συγκεκριμένα έλεγαν «πάμε για βαψίματα» όταν επρόκειτο να βάλουν εκρηκτικό μηχανισμό.
Η «ταρίφα» για την κατασκευή του εκάστοτε εκρηκτικού μηχανισμού ήταν 5.000 ευρώ. Μάλιστα η δυναμική της βόμβας στην εφέτη Θεσσαλονίκης, αν ενεργοποιείτο θα τίναζε όλον τον όροφο στον αέρα εάν ο σύζυγός της δεν αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πάει καλά με το φάκελο.
Ο φάκελος – βόμβα είχε 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, μία μπαταρία των 8 volt πλακέ και την συνδεσμολογία που απαιτείται.
Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι πως γινόταν «στρατολόγηση» από δύο ποινικούς μέσα από την φυλακή, και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ο ένας για τη δράση του άλλου.
Έχουν επιβεβαιωθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Εφετείο, στα Πετράλωνα, η χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και διερευνούν μήπως υπάρχει διασύνδεση με την περίπτωση της βόμβας που τοποθετήθηκε στον χώρο των ΜΑΤ και δεν εξερράγη στο Γουδί αλλά και στο υπουργείο Εργασίας.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένα ζευγάρι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που με μηχανή, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα στα Πετράλωνα.
Ο ένας εκ των πυροτεχνουργών που συνελήφθησαν υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και αεροπόρος στην Τανάγρα, και είχε πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.
Πηγή