Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να βάλει στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας.
Βέβαια, τα «καρφιά» του πρώην πρωθυπουργού εναντίον της κυβέρνησης, για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο ίδιος είχε μιλήσει για τουρκική επεκτατικότητα, καταλογίζοντας στην Άγκυρα αντίληψη «πειρατή».
Σαμαράς: Με «πειρατές» δεν κάνεις διάλογο
Εδώ και αρκετό καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταστήσει σαφές ότι υπάρχει ιδεολογικό χάσμα με τις θέσεις της κυβέρνησης, και όπως φαίνεται ο ίδιος να επιδιώκει να τραβήξει το «σχοινί» όλο και πιο δεξιά.
Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες απ’ όταν ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και ο Κώστας Καραμανλής επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη γιορτή του κόμματος για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή του.
Στις αρχές Ιουλίου, λίγο μετά την πτώση των γαλάζιων ποσοστών στις ευρωκάλπες, ο Αντώνης Σαμαράς, σε κοινή εμφάνιση με τον έτερο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είχε εκτοξεύσει από το πολεμικό μουσείο πολιτικές «ρουκέτες» μιλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, για αλλοίωση της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος.
Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών
Το γυαλί πάντως μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως είχε ραγίσει όταν ο πρώην πρωθυπουργός καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, εξαπολύοντας «μύδρους» εναντίον της κυβέρνησης.
Τρεις μήνες νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταψηφίσει τροπολογία για την άδεια παραμονής σε μετανάστες εργαζόμενους, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιχειρεί να υποβαθμίσει τους ενδοκυβερνητικούς κλυδωνισμούς.
Αποστάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου είχε πάρει και για την υπόθεση των υποκλοπών, όταν τον Δεκέμβριο του 2022 είχε καλέσει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.
Πηγή