Τη στιγμή που μαίνονται ογκώδεις διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ κατά του Νετανιάχου, viral έχει γίνει ένα βίντεο που δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να απειλεί με στρατιωτική εξέγερση.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς και πολιτικούς αναλυτές, αυτό το απόσπασμα είναι μόνο ένα δείγμα της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Ισραήλ.

Το μήνυμα βίντεο έχει κοινοποιηθεί σε ισραηλινές ομάδες στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram και έγινε γνωστό μετά τη δημοσίευσή του από τον Yair Netanyahu, τον 32χρονο γιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού που κατοικεί αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Φαίνεται να δείχνει έναν μασκοφόρο στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ να καλεί σε εξέγερση εναντίον του υπουργού Άμυνας, Yoav Gallant, και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Herzi Halevi.

Ο στρατιώτης αφιερώνει το μήνυμα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και δηλώνει «εμείς οι έφεδροι δεν σκοπεύουμε να παραδώσουμε τα κλειδιά σε καμία Παλαιστινιακή Αρχή».

«Σκεφτείτε προσεκτικά σε ποιον σκοπεύετε να δώσετε τα κλειδιά», λέει και προσθέτει:

«Τα αδέρφια μας δεν δολοφονήθηκαν ή βιάστηκαν για τίποτα. Θέλουμε νίκη, απόφαση. Όποιος έβλαψε τον λαό του Ισραήλ και τους αδελφούς μας θέλουμε να τον καταστρέψουμε και εσείς, κύριε Gallant, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό.

Αλλάξτε ρότα και καταλάβετε ότι θέλουμε να κερδίσουμε, αλλιώς θα πάμε μόνο με τον πρωθυπουργό. Μόνο με όποιον αποφασίσει ότι πρέπει να κερδίσουμε, θα τον ακολουθήσουμε. Εδώ σας λέω, θέλατε στρατιωτικό πραξικόπημα;».

«Σχετικά με το περιστατικό, ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Γενικού Σώματος Εισαγγελέα διέταξε την έναρξη έρευνας από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Στρατιωτικής Αστυνομίας», ανακοίνωσαν οι Ισραηλινοί.

«Ταυτόχρονα με την έρευνα, ενόψει της σοβαρότητας του συμβάντος, ο Αρχηγός του Επιτελείου διέταξε έναν άμεσο διοικητικό διάλογο σε όλα τα επίπεδα».Πηγή