Πανελλαδική 24ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο Υγείας προκήρυξε για αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ).

«Συνυπολογίζοντας όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγείας και συγκεντρώνοντας καθημερινά τιτάνια φορτία δυσαρέσκειας από τα μέλη των 32 σωματείων της, η ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ προκηρύσσει 24ωρη απεργία» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και καλεί τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων να στηρίξουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών, θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ειδικό μισθολόγιο-διαδικασία προσλήψεων-αξιολόγηση) και ένταξη Νοσηλευτών του Δημοσίου στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καλεί τα μέλη της στην προσυγκέντρωση στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου, στις 10πμ, και στη συνέχεια στην πορεία διαμαρτυρίας της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή: protothema.gr