Πολύ πιο υγιεινό, εξίσου νόστιμο, οικονομικό και εύκολο, το σπιτικό παγωτό είναι μάλλον το καλύτερο απογευματινό καλοκαιρινό επιδόρπιο, για όλη την οικογένεια!
Υλικά
1 φλ. πλήρης κρέμα γάλακτος
1,5 φλ. ζάχαρη
Μισό κουταλάκι αγνή βανίλια
Λίγο αλατάκι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα βάζο και το ασφαλίζουμε καλά με ένα καπάκι. Ανακινούμε το βάζο μέχρι να σφίξει η κρέμα και να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο, 4 έως 5 λεπτά. Θα πρέπει να είναι αδιαφανής και να ‘στέκεται’ εύκολα στο πίσω μέρος ενός ξύλινου κουταλιού.
Καταψύχουμε για 3 ώρες, ή μέχρι να σκληρύνει. Σερβίρουμε το παγωτό με ένα κουτάλι προσθέτοντας τα αγαπημένα μας toppings.