Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», επιτέθηκε σε ασθενή και σε νοσηλεύτρια, με σκοπό να τις βιάσει, την περασμένη Κυριακή.

Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αδιαφορία με την οποία διαχειρίζεται τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, έχοντας έτσι οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωσή τους.

«Η τραγική υποστελέχωση από νοσηλευτές, η έλλειψη κατάλληλων δομών και τα υψηλά ποσοστά ακούσιας νοσηλείας, συντελούν ώστε η καθημερινότητα των εργαζομένων στις ψυχιατρικές δομές να είναι εφιαλτική. Για ακόμη μία φορά καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σκύψει με προσοχή και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, γιατί το μόνο που κάνει μέχρι τώρα, είναι να τις εγκαταλείπει στη μοίρα τους, ματαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την πολυθρύλητη ψυχιατρική μεταρρύθμιση και εκθέτοντας ασθενείς και προσωπικό σε σοβαρό κίνδυνο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ- ΕΣΥ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 49χρονο που είχε εισαχθεί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της εφημερίας της κλινικής. Η εισαγωγή του στην Ψυχιατρική Κλινική έγινε με εισαγγελική εντολή.

Όπως γράφει η Espresso ο ασθενής επιτέθηκε αρχικά σε μία άλλη ασθενή, την οποία τράβηξε στο δωμάτιό του για να τη βιάσει. Επενέβη το προσωπικό για να τη σώσει, ένας νοσηλευτής και μια νοσηλεύτρια από την δύναμη της ψυχιατρικής κλινικής του Σισμανογλείου, και τη στιγμή κατά την οποία καλούσαν σε βοήθεια για να παρέμβει το προσωπικό της εταιρείας security, καθώς ο ασθενής ήταν διεγερτικός, ο τελευταίος άρπαξε τη νοσηλεύτρια. Μάλιστα την οδήγησε στο δωμάτιό του, έκλεισε την πόρτα και προσπάθησε να τη βιάσει. Τελικά ακούγωντας τις φωνές επενέβησαν και οι φύλακες του νοσοκομείου και την έσωσαν.

 

newsbeast.gr