Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, μετά την ομολογία του ποινικολόγου και την απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με όρους, μια σειρά από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, τη νύχτα που εκτυλίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα, γεννούν ερωτήματα.

Από τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας και η τραυματισμένη σύζυγός του πλησίαζαν στην κλινική των Αμπελοκήπων μέχρι την ώρα της εξόδου του ποινικολόγου, χωρίς χειροπέδες με ένα περιπολικό να ακολουθεί τον ίδιο, την κόρη του και έναν αστυνομικό που τους συνοδεύει και λίγο αργότερα τον 52χρονο να μπαίνει στο πολυτελές τζιπ που είχε παρκάρει παρακάτω, για να ακολουθήσει το περιπολικό προς το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, χωρίς χειροπέδες και χωρίς να τηρείται η συνηθισμένη διαδικασία της σύλληψης.

Είναι 01:23 λεπτά τη νύχτα της περασμένης Κυριακής. Και εδώ βλέπουμε την Σοφία Πολυζωγοπούλου να βγαίνει από το τζιπ και να ακολουθεί τον Απόστολο Λύτρα που μιλάει στο τηλέφωνο. Η 37χρονη κλείνει την πόρτα του συνοδηγού και πιάνει με το δεξί το αριστερό της χέρι. Απέναντί της, ο Απόστολος Λύτρας ασχολείται με το κινητό του.

Από άλλη κάμερα Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου καταγράφονται στη συνέχεια να πλησιάζουν την κλινική των Αμπελοκήπων χέρι – χέρι. Κάνουν τα ίδια βήματα προς την είσοδο. Η 37χρονη μπορεί και περπατάει, παρά τα όσα είχε ζήσει λίγο νωρίτερα και αποτυπώθηκαν στην ιατροδικαστική εξέταση. Στα 7 δευτερόλεπτα που φαίνεται σε αυτό το πλάνο δεν κουτσαίνει και φαίνεται να περπατάει σταθερά/ Από την πρώτη στιγμή η ιδιωτική κλινική ξεκαθάρισε πως το θύμα της επίθεσης ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που οι γιατροί την έβαλαν να κάτσει αμέσως σε αμαξίδιο.

Στα λεπτά που ακολουθούν η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποκαλύπτει και οι γιατροί διαπιστώνουν τα όσα έζησε στα χέρια του συζύγου της. Για να μην του αφήσει περιθώρια διαφυγής όπως ανέφερε, ακολούθησε το πλάνο που είχε στο μυαλό της.

Από την πρώτη στιγμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει πως είχε υποσχεθεί στον Απόστολο Λύτρα να μην τον καταγγείλει, με αντάλλαγμα να την μεταφέρει σε νοσοκομείο. Ο γνωστός ποινικολόγος αρνείται ότι της ζήτησε να μιλήσει για πτώση από σκάλα.

Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού πάντως δίνει μια εκ διαμέτρου αντίθετη εκδοχή στα γεγονότα. Επιμένει πως στόχος της ήταν να καταγγείλει τον σύζυγό της και να τον αιφνιδιάσει.

Όλα εκείνο το βράδυ είχαν ξεκινήσει κάπως έτσι σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου διασκέδαζαν με την παρέα τους, με τα βλέμματα να κεντρίζουν μέλη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που γιόρταζαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα χαμόγελα του ποινικολόγου παγώνουν τα επόμενα λεπτά.

Ο ξυλοδαρμός της Σοφίας Πολυζωγοπούλου είναι άγριος όπως αποτυπώνεται και στην ιατροδικαστική εξέταση. Αρχικά φτάνουν στο σπίτι που έμεναν στον Γέρακα και αμέσως μετά πηγαίνουν μαζί στο νοσοκομείο των Αμπελοκήπων.

Η «χαλαρή» έξοδος συνοδεία αστυνομικών

Λίγο μετά τις 03:30 τη νύχτα ο Απόστολος Λύτρας βγαίνει από το νοσοκομείο και παίρνει το δρόμο για το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Όχι μόνο δεν φοράει χειροπέδες, αλλά όπως προκύπτει από τα πλάνα ακολούθησε το περιπολικό με το τζιπ του.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ο ποινικολόγος έξω από την ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων. Τον συνοδεύει η μεγαλύτερη κόρη του και ένας αστυνομικός. Πίσω τους διακρίνεται το περιπολικό.

Η κάμερα που κατέγραψε την άφιξή του, με την Σοφία Πολυζωγοπούλου, τώρα τον καταγράφει να μιλάει και πάλι στο κινητό του τηλέφωνο και να μπαίνει στο τζιπ του. Δευτερόλεπτα μετά, στρίβει από το στενό το περιπολικό της αστυνομίας και ο οδηγός φρενάρει μέχρι ο Απόστολος Λύτρας να βάλει μπροστά. Ο ποινικολόγος περιμένει την κόρη του, που ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού. Μπροστά το περιπολικό και πίσω το τζιπ του Απόστολου Λύτρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Μπροστά στις κάμερες ο Απόστολος Λύτρας έπαιζε θέατρο για τις χειροπέδες τόσο κατά την έξοδό του από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όσο και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, που όμως τελευταία στιγμή αφαιρέθηκε πριν περάσει στα ενδότερα.

Στο περιθώριο των βίντεο και των εξελίξεων που τρέχουν τις τελευταίες ώρες, τόσο ο Απόστολος Λύτρας όσο και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, αναλύουν την κατάσταση και επεξεργάζονται τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση είναι ραγδαίες, το θέμα παραμένει από την αρχή της εβδομάδας στην κορυφή της επικαιρότητας, με τα βίντεο ντοκουμέντα να ρίχνουν περισσότερο φως στην αλληλουχία των γεγονότων, στα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν μετά τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, από τον Απόστολο Λύτρα.


Πηγή