Ο Απόστολος Λύτρας αφού ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύζυγό του, ζήτησε συγγνώμη και αφέθηκε ελεύθερος με επιβολή περιοριστικών όρων.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν μετά την απολογία του να τον αφήσουν ελεύθερο, παίρνοντας υπόψη την κατάθεση του θύματος ότι ο ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και την κατάθεση της πρώην συζύγου του η οποία τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ωστόσο όταν έγινε η δίκη, αυτή ανακάλεσε.

«Μέτρησε» επίσης η κατάθεση της κόρης του, η οποία υποστήριξε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν τον έχει δει βίαιο, καθώς και η δήλωση του ίδιου ότι μετάνιωσε για την πράξη του και ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη.

Συγκεκριμένα οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Λύτρα είναι: απομάκρυνση από την οικογενειακή κατοικία του και της μετοίκησης του, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής με την παθούσα σύζυγό του και συμμετοχή του σε συμβουλευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα. Ο όρος που φαίνεται να «έσπασε» σύμφωνα με την κα. Πολυζωγοπούλου είναι ο δεύτερος, δηλαδή της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου για το αυτόφωρο του Απόστολου Λύτρα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο επιβεβαίωσε ότι η κα. Πολυζωγοπούλου έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του κ. Λύτρα για παραβίαση κάποιων περιοριστικών όρων και συμπλήρωσε ότι η αστυνομία ακόμη βρίσκεται σε φάση αναζήτησης του ποινικολόγου.

Σημειώνεται ότι το αυτόφωρο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος για το αυτόφωρο του Απόστολου Λύτρα

«Ακόμη κι είχαμε παραβίαση του περιοριστικού όρου είναι στην κρίση του δικαστή αν θα προχωρήσει στο έσχατο μέσο, δηλαδή της φυλάκισης», εξήγησε ο δικηγόρος.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας για το αυτόφωρο του Απόστολου Λύτρα


Πηγή