Η διαδικασία στην εισαγγελέα διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το χρονικό

Τη νύχτα κρατήθηκε στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα περί προσωρινής κράτησής του, αφού μετά από ένα θρίλερ πολλών ωρών εμφανίστηκε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης.

«Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου, επειδή χρειαζόταν χρήματα, έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι η αδερφή της στην Κύπρο. Πήγαν μόνα τους τα παιδιά. Έχοντας μία άριστη σχέση με τη σύζυγό μου, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

Ο Απόστολος Λύτρας εξήγησε τις συνθήκες υπό τις οποίες παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι και μίλησε για τα μηνύματα που έστειλε στη σύζυγό του.

«Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Είμαι χωρίς τα προσωπικά μου είδη, χωρίς χρήματα», είπε ο Απόστολος Λύτρας στους δημοσιογράφους.

«Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα. Έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου. Από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή».

Το σίριαλ των μηνυμάτων

«Ζήτησα συγγνώμη και σου ζητάω και ώρα. Ζήτησα να μπω σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Μακάρι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις για την πράξη μου. Και ενημέρωσε την… να έρθει να πάρει κάποια πράγματα σε παρακαλώ δεν έχω τίποτα».

Μετά το αρχικό μήνυμα, το «σίριαλ» συνεχίστηκε με ομαδική συνομιλία στο Viber.

Απόστολος Λύτρας: Γιώργο, προσπαθούν τα παιδιά να μιλήσουν με τη Σοφία, να πάνε να πάρουν τα λεφτά μου και για το δάνειο και για εσάς και το γραφείο και για τη Νάντια που φεύγει αύριο και δεν έχω, αλλά δεν απαντάει».

Γιώργος: Κύριε Αποστόλη, αλήθεια, αν υπήρχε τρόπος, μέσω Viber θα σας έριχνα μπουνιά.

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Μάζεψε τον, που μιλάει με Κούγια και λένε π@@@.

Γιώργος: Αυτός νομίζει ότι μιλάτε εσείς. Έχουν πέσει όλοι πάνω να εκμεταλλευτούν τη φάση. Θα σας πω την γνώμη μου. Αυτό το πράγμα τώρα, που βγαίνουν τα παιδιά στη φόρα και γίνεται η προσωπική και επαγγελματική σας ζωή θέαμα για την κάθε κυρα-Κατίνα, δε βοηθάει κανέναν. Η Δανάη θα πάει σχολείο, οι μεγάλες έχουν τους κύκλους τους. Μιλάνε για χλιδάτες ζωές, κότερα, εξοχικά, διακοπές… Σε μερικές μέρες θα ασχολούνται με άλλα. Εσείς κοιτάξτε τον εαυτό σας και να είστε σύντομα κοντά μας.

Σοφία: Πάμε καλά; Εγώ να μιλάω; Εγώ τους έβρισα [σ.σ. τους δημοσιογράφους], που μου είναι έξω από το σπίτι.

Γιώργος: Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Ξεκατινιαστείτε! Θέλετε να καταστραφείτε; Καταστραφείτε! Θέλετε να πτωχεύσετε; Πτωχεύστε! Υπάρχουν εδώ όμως άτομα και που δουλεύουν και για τους δυο σας που είναι επιστήμονες, που έχουν έξοδα, που δουλεύουν υπερωρίες, που βάζουν πλάτη, λεφτά από την τσέπη τους!!! Σφίχτε τα δόντια, κάντε στην προσωπική και δικαστική σας ζωή ό,τι θέλετε. ΟΜΩΣ σεβαστείτε τα άτομα που μήνες ή και χρόνια δουλεύουν για εσάς.

Ο Απόστολος Λύτρας μήνυσε τη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Στην 37χρονη ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και η δίκη της αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου.


Πηγή