Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ / Μαρινάρισμα: 1 ώρα / Ψήσιμο: 30΄-35΄
- 1 κοτόπουλο 1.800 γρ., σε 4 ή 8 κομμάτια
- 30 ml ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή
- τα φύλλα από 8-10 κλωναράκια θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
- 60 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 20 ml σάλτσα σόγιας
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 φύλλα δάφνης, φρέσκα ή ξερά
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
Διαδικασία
Ρίχνουμε τα υλικά για τη μαρινάδα στο μούλτι και χτυπάμε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λάδι και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
Σκουπίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Συνοδεύουμε με σάλτσα τσιμιτσούρι (chimichurri), αργεντίνικης προέλευσης: Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1 σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, 1-2 πιπεριές χαλαπένιο, φύλλα από 1/4 μάτσο δυόσμο, φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, 20 ml χυμό λάιμ, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη, αλατοπίπερο. Ρίχνουμε 40 ml ελαιόλαδο και σερβίρουμε.