Στις καταγγελίες μητέρας μαθητή αποκλειστικά στο LIVE NEWS, γίνεται λόγος για διακίνηση ναρκωτικών και για απειλές μαθητών με σουγιάδες και μαχαίρια πεταλούδες, μέσα στο Αρσάκειο.
«Αυτοί που πουλάνε ναρκωτικά, έχουνε κι αυτούς τους σουγιάδες πεταλούδα, που τους πουλάνε εντός του σχολείου, γίνεται ένα εμπόριο. Τα πουλάνε μέσα στο σχολείο, ούτε καν απέξω. Δηλαδή έχει τύχει να έχει αγοράσει παιδί χασίς, μέσα στο σχολείο, και έχει αργήσει να πάει τα χρήματα, και εντός σχολείου το συγκεκριμένο παιδί το πλακώσανε στο ξύλο. Το παιδί με αίματα».
Τα όσα περιγράφονται από τους ίδιους τους γονείς, είναι αδιανόητα. Υπάρχουν, όπως λένε, παιδιά τα οποία παθαίνουν κρίσεις πανικού, εξαιτίας του bullying που υφίστανται καθημερινά στο σχολείο τους.
«Είναι πάρα πολλά παιδιά που έχουν υποστεί bullying εκεί μέσα. Πάρα πολλά παιδιά. Εάν το παιδί σου δεν ανήκει στην κλίκα, εάν δεν είναι μάγκας, εάν δεν καπνίζει, κι αν δεν έχει πάνω του σουγιά, και όποιος δεν έχει από πίσω πατέρα και εγώ δεν ξέρω ποιον, τρώει το bullying. Υπάρχει παιδί που έπαθε κρίση πανικού εντός σχολείου, φώναξαν το ασθενοφόρο, έφυγε, διέκοψε το σχολείο, δεν ξανάρθε, διότι μαζεύτηκαν γύρω του παιδιά και του κάνανε bullying».
Το σχολείο, όπως λένε οι γονείς που καταγγέλλουν αυτά τα ασύλληπτα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία των μαθητών.
«Υπάρχει ένα κουκούλωμα. Και παιδιά που έχουνε φύγει απ’ το σχολείο με κρίσεις πανικού, απ’ το bullying. Και το σχολείο να απαντάει στους γονείς ‘δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα’. Η απάντηση του σχολείου πάντα είναι ‘θωρακίστε το παιδί σας. Στη ζωή του θα συναντήσει πάρα πολλούς τέτοιους. Ποτέ δεν κάνουν τίποτα».
Bullying & στο δημοτικό
Η γυναίκα που μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS, είχε τον γιο της στο δημοτικό του Αρσάκειου. Περιγράφει τα όσα έζησε το παιδάκι, μόλις 7 ετών, από συμμαθητή του.
«Υπάρχουν δύο συγκεκριμένα παιδιά που επιτίθενται σε άλλα παιδάκια, αλλά στον γιο μου έντονα. Το παιδί μου έζησε με ένα άγχος και ένα φόβο ότι θα πηγαίνει σχολείο και θα το χτυπάνε. Του έβαζε τρικλοποδιά, το πέταγε, του πέταγε κουκουνάρια, του πέταγε πέτρες, το κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τον έστελνε κάτω με γρατζουνιές σε όλη την πλάτη και τον λαιμό. Ο γιος μου έχει επισκεφθεί πέντε φορές το ιατρείο του σχολείου».
Μετά από όλα αυτά, η μητέρα αποφάσισε να αλλάξει σχολείο στο παιδί της, μιας και, όπως περιγράφει, δεν βρήκε καμία ανταπόκριση από τη διεύθυνση.
«Προσπάθησα άπειρες φορές, εγώ η ίδια κάλεσα την ψυχολόγο του Αρσάκειου. Εγώ η ίδια κάλεσα τη διευθύντρια του Αρσάκειου, του τρίτου δημοτικού. Η απάντησή της ήταν ότι αν δε μου αρέσει το σχολείο να σηκωθώ να φύγω. Μιλώντας λες και είναι το τσιφλίκι της. Προσπάθησα πάρα πολλές φορές να μιλήσω και με τη δασκάλα. Η απάντηση της ήταν ότι πρέπει να ενθαρρύνω το γιο μου, ώστε να αμύνεται».
Σύμφωνα με τους γονείς, κάθε φορά που οι γονείς διαμαρτύρονται για επεισόδια βίας, και όχι μόνο, στο σχολείο, αυτά, με κάποιον τρόπο, αποσιωπώνται ή υποβιβάζονται, με συνέπεια να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά.
Πηγή