Προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και βροχές μικρής έντασης στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και ακόμα πιο διάσπαρτες και ασθενείς θα είναι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα από το μεσημέρι οι ψιχάλες στο ανατολικό Αιγαίο θα σταματήσουν και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Στην υπόλοιπη χώρα, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια. Μόνο το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση και θα πέφτει σταδιακά καθημερινά τις επόμενες ημέρες. Την Πέμπτη θα φτάσει το μεσημέρι τους 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 22 βαθμούς στα βόρεια, τους 24 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά στους 20 – 24 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 5 – 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 – 6, στα νότια θαλάσσια τμήματα πιο ισχυροί έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ήλιο και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 23 βαθμούς βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις στη συνέχεια και ασθενείς τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 21 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους στον Θερμαϊκό 3 – 5 μποφόρ.


Πηγή