Αρχικά λοιπόν περιμένουμε το πρωί μεγάλα διαστήματα με ήλιο και πρόσκαιρες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι, και στο ανατολικό το πρωί.

Το μεσημέρι όμως και από τα δυτικά, θα ξεκινήσουν βροχές και γρήγορα θα σημειωθούν καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στο Ιόνιο, οι οποίες όσο βραδιάζει θα επηρεάζουν τα δυτικά ηπειρωτικά. Κινούμενο ανατολικά το βράδυ αυτό το μέτωπο καταιγίδων, θα επηρεάσει πρώτα τα κεντρικά και βόρεια, Θεσσαλία και Μακεδονία, και κοντά στα μεσάνυχτα περιμένουμε ένα πέρασμα από την ανατολική Στερεά και την Αττική.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 στα βόρεια, και τους 18-20 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι νότιοι θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο στα 5-7 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς, και το απόγευμα θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Αργά το βράδυ όμως, κοντά στα μεσάνυχτα και στο ξημέρωμα τις επόμενης ημέρας, αναμένεται ένα πέρασμα βροχών και καταιγίδων από το λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-18 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, το βράδυ νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, σταδιακά θα δυναμώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17 βαθμούς, με νοτιάδες 3-5 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

H γραμμή καταιγίδων που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από τα δυτικά, θα έχει μια ανατολική κίνηση την Τρίτη προς το ανατολικό Αιγαίο, με ισχυρές βροχές μέχρι το μεσημέρι, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με βελτίωση το βράδυ στα ηπειρωτικά. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, στους 14 το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια, και 17-18 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι δυτικοί 6-7 μποφόρ, το βράδυ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Tην Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν το πρωί βροχές και γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

Έως 16-18 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες θερμοκρασίες και οι άνεμοι βόρειοι, μέχρι 6 και στα νότια το πρωί 7 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη.Πηγή