Στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στη βόρεια Εύβοια, στις δυτικότερες περιοχές των Σποράδων, σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Όσο πιο μακριά από τις θαλάσσιες περιοχές, τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα. Τοπικές βροχές περιμένουμε στα Επτάνησα και στις περιοχές των νοτίων Κυκλάδων και στην Κρήτη αλλά και μέχρι την Ρόδο. Στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου ο καιρός θα είναι καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26 βαθμούς στα Επτάνησα, στους 23-27 στα βόρεια, στους 25-28 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στους 24-27 στις περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού βοριάδες έως και 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο

Ο καιρός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως στα δυτικά, ανατολικά και κεντρικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 16-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Άστατος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με μπόρες, τοπικές καταιγίδες και βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16-24 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να πνέουν έως 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.


Πηγή