Αυτή την στιγμή το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Λάρισας στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί παίρνει καταθέσεις προκείμενου να συνθέσει το παζλ των καταστάσεων που οδήγησαν στη πρωινή τραγωδία. Κατάθεση έδωσε και η μητέρα του 4χρονου η οποία επειδή είναι σε κατάσταση σοκ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα. Το ανακριτικό της πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο η τραγωδία να προήλθε από ένα αναμμένο κερί στο διαμέρισμα στο οποίο όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε ρεύμα.

Με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το καπνό που εισέπνευσε και διασωληνωμένο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα το 4 ετών αγοράκι που οι πυροσβέστες με αυτοθυσία απεγκλώβισαν από το διαμέρισμα της Μανδηλαρά το οποίο εκείνη την στιγμή φλεγόταν.

To onlarissa.gr επικοινώνησε με το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού για την κατάσταση του μικρού αγοριού η οποία σύμφωνα με τους γιατρούς κρίνεται σταθερή. Όμως η εισπνοή του καπνού είναι που του προκάλεσαν και τα εσωτερικά εγκαύματα τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα», επισημαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαμέρισμα του 5ου ορόφου στη Μανδηλαρά δεν είχε ρεύμα Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμομες αναζητώντας μέσα στους καπνούς το πίνακα του ρεύματος διαπίστωσαν ότι το ρεύμα ήταν κομμένο. Το ερώτημα της προανάκρισης λοιπόν είναι πως προκλήθηκε η τραγωδία;