Το Athens Pride 2024 υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στον δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.

«Μεγάλη μου τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να συμπαρουσιάσω αυτή τη μεγάλη γιορτή», είπε στην κάμερα του MEGA η ZoePre.

Στο Athens Pride βρέθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε πως είναι μία μεγάλη γιορτή για την ισότητα και την αγάπη.

«Η κατάκτηση της ισότητας έχει να κάνει με την πράξη, τη δράση και την πραγματικότητα που χτίζουμε όλοι μαζί», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Παντελής Τουτουντζής ήρθε με την οικογένειά του να γιορτάσει το Athens Pride, ενώ στην σκηνή ανέβηκε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Τάμτα και η Αναστασία.

«Αν είμαι gay icon, το αποδέχομαι με μεγάλη χαρά», είπε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

«Θεωρώ ότι το Pride μας αφορά όλους. Για μένα εκπροσωπεί την ελευθερία και την αποδοχή», είπε η Τάμτα, τονίζοντας πως η στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι ολοφάνερη τόσο από τις εμφανίσεις της όσο και από τα τραγούδια της.

«Περνάω μία φάση της ζωής μου που μου ταιριάζει όλο αυτό που γίνεται εδώ. Δεν είναι κανένας μόνο χρωματιστός, έχουμε όλοι και τα σκοτεινά μας μέρη», συμπλήρωσε.

«Όλοι μπορούμε να νιώθουμε όπως θέλουμε. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη το σέβομαι, αλλά μέχρι εκεί», είπε η Αναστασία.


Πηγή