Η κούπα στον αέρα, γροθιές σφιγμένες. Χαμόγελα και μάτια δακρυσμένα από συγκίνηση.

Ο Ολυμπιακός στο «Έβερεστ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και ένα ανεπανάληπτο πάρτι μόλις ξεκινά.

Το πούλμαν με την αποστολή των Κυπελλούχων Ευρώπης φτάνει στη Λεωφόρο Συγγρού. Εκεί όπου τους περιμένει ένα ανοιχτό λεωφορείο για να επιβιβαστούν, αλλά και χιλιάδες εκστασιασμένοι φίλαθλοι, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Συγγρού.

Το ανοιχτό λεωφορείο περικυκλωμένο από τον κόσμο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας. Ηλικιωμένοι που χρόνια ήλπιζαν να ζήσουν μία τέτοια στιγμή αλλά και τρεις γενιές μαζί. Εκείνοι που μετέδωσαν τη φλόγα στους νεότερους και εκείνοι που γεύτηκαν την απόλυτη ευτυχία.

Καπνογόνα, συνθήματα, εκδηλώσεις λατρείας. Κόσμος και ομάδα, γίνονται ένα. Το πούλμαν ξεκινάει με κατεύθυνση το Δημοτικό Θέατρο, το επίκεντρο των πανηγυρισμών και μία κόκκινη λάβα διασχίζει την πόλη.

Με δίκυκλα και αυτοκίνητα, με κόρνες και συνθήματα, σε μία βραδιά που κανείς δεν θέλει να τελειώσει. Στη διαδρομή, κόσμος παντού. Απαθανατίζει κάθε στιγμή με τα κινητά τηλέφωνα, αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες ανεξίτηλα.

Το όνειρο έγινε… πραγματικότητα.

Η νύχτα γίνεται μέρα. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πειραιά. Εκεί κατευθύνθηκε και η «κόκκινη» λαοθάλασσα που ξεκίνησε από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αμέσως μετά το τέλος του ιστορικού τελικού. Ο δαφνοστεφανωμένος «έφηβος 99 ετών», τα κατάφερε και… με ένα όνειρο τρελό έκανε όλη την Ελλάδα να γιορτάζει.


Πηγή