Δύο 24ωρα μετα την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας στην «καρδιά» της Αθήνας τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» δεν έχουν στείλει ακόμη την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, με τις αρχές να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Φόβοι για χτύπημα με ρουκέτα

Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο βλέπουν πλέον την πλήρη ενεργοποίηση οργανώσεων του ανταρτικού πόλης και όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» υπάρχει φόβος ότι θα ακολουθήσουν και αλλά χτυπήματα ακόμη και με ρουκέτες.

Στο μικροσκόπιο και η επίθεση στα ΜΑΤ

Στις 18 Δεκέμβριου έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί τα μέλη της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος όμως δεν εξερράγη.

Αυτό που προσπαθούν τώρα οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής να διαπιστώσουν είναι εάν εκείνοι οι δράστες έχουν σχέση με την Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα καθώς έχει διαπιστωθεί κατά το παρελθόν πως αυτές οι οργανώσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Λειτούργησε το υπουργείο Εργασίας

Από τον εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημίες στο υπουργείο Εργασίας με τα σπασμένα τζαμιά να αποτυπώνουν την ισχύ της έκρηξης.

«Εγκληματικές ενέργειες δεν μας σταματούν. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας όλοι μαζί δυναμικά, χωρίς φόβο και με την ιδιά προσήλωση», δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει ξεκινήσει ήδη η ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας που έχουν καταγράψει τους βομβιστές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει το δρομολόγιο διαφυγής αλλά και η ομάδα υποστήριξης των τρομοκρατών.


Πηγή