Aυθεντικές γαλλικές κρέπες για μικρούς και μεγάλους

Η τέλεια συνταγή για ζύμη και μίγμα για κρέπες!

Υλικά περίπου 20 μικρές κρέπες

30 γρ βούτυρο χωρίς αλάτι

190 γρ αλεύρι

60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Αλάτι

4 αυγά

430 γρ γάλα πλήρες

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

1 stick βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Στη συνέχεια τμηματικά προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το 1/3 του γάλατος μαζί με το βούτυρο.

Μόλις έχει λιώσει τελείως το βούτυρο, προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε. Τμηματικά το ρίχνετε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ζεσταίνετε το τηγάνι σας με λίγο βούτυρο και τηγανίζετε τις κρέπες μετρώντας το μείγμα με μία μικρή κουτάλα σούπας. Σερβίρετε τις ζεστές με ζάχαρη και φέτες πορτοκαλιού. Μπορείτε να ετοιμάσετε το μείγμα από την προηγούμενη και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας.

govastileto.gr



Πηγή