Αν σας αρέσει να τρώτε μπακαλιάρο, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε να τον φτιάξετε στον φούρνο με πατάτες. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε…

Υλικά

1 κιλό βακαλάος κομμένος σε φέτες

1 κιλό πατάτες κομμένες στρογγυλές

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια

χυμό ενός λεμονιού

μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

λίγο θυμάρι/ ρίγανη

Εκτέλεση

Σε περίπτωση που θέλετε να παρουσιάσετε μία πιο υγιεινή εκδοχή του τηγανιτού μπακαλιάρου αλλά παράλληλα δε θέλετε να χάσετε καθόλου από τη γεύση και τη νοστιμιά του, τότε αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει. Καθαρίζετε και ξεπλένετε το μπακαλιάρο και τον βάζετε μαζί με τις πατάτες σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να μαραθεί, προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόροδο, το θυμάρι και το λεμόνι και τ΄αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα, τις πατάτες και το ψάρι, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

govastileto.gr


Πηγή