Το αγαπημένο γλυκό των Αμερικανών. Βάλτο το στο τραπέζι σας, δώστε μια επιπλέον γεύση με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια και απολαύστε το κέηκ μπανάνας με καφέ ή τσάι.
Υλικά
- 230 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια ψίχα φουντουκιού
- 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 μπανάνες ώριμες (όσο πιο μαύρες, τόσο καλύτερες)
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης (αντί για ζάχαρη)
- 100 γραμμάρια κομματάκια μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, ψίχα φουντουκιού, μπέικιν, ζάχαρη (αν την προτιμάτε από το σιρόπι αγαύης)
- Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, καλά, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι αγαύης και το λιωμένο βούτυρο -Λιώστε τις μπανάνες με πηρούνι, προσθέστε τις
- Προσθέστε σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας, ρίξτε και τη σοκολάτα
- Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε το μείγμα, ψήστε για 40-50 λεπτά
- Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν βγάλετε τη φόρμα
Καταργήστε εντελώς τη ζάχαρη και ρίξτε άφθονα κομμάτια σοκολάτας από πάνω, θα γίνει ακόμη πιο γκουρμέ το κέηκ μπανάνας:
<!–
–>
ΠΗΓΗ