Το αγαπημένο γλυκό των Αμερικανών. Βάλτο το στο τραπέζι σας, δώστε μια επιπλέον γεύση με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια και απολαύστε το κέηκ μπανάνας με καφέ ή τσάι.

Υλικά

  • 230 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια ψίχα φουντουκιού
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 μπανάνες ώριμες (όσο πιο μαύρες, τόσο καλύτερες)
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης (αντί για ζάχαρη)
  • 100 γραμμάρια κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, ψίχα φουντουκιού, μπέικιν, ζάχαρη (αν την προτιμάτε από το σιρόπι αγαύης)
  • Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, καλά, και προσθέστε το γάλα, το σιρόπι αγαύης και το λιωμένο βούτυρο -Λιώστε τις μπανάνες με πηρούνι, προσθέστε τις

  • Προσθέστε σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας, ρίξτε και τη σοκολάτα
  • Βουτυρώστε μια φόρμα, ρίξτε το μείγμα, ψήστε για 40-50 λεπτά
  • Αφήστε λίγο να κρυώσει πριν βγάλετε τη φόρμα

Καταργήστε εντελώς τη ζάχαρη και ρίξτε άφθονα κομμάτια σοκολάτας από πάνω, θα γίνει ακόμη πιο γκουρμέ το κέηκ μπανάνας:

<!–

–>


ΠΗΓΗ