Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι βαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους
3 κουταλιές κέτσαπ
1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι κάρι
½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 αβγά
2 κουταλιές βρώμη
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε αρχικά το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, να γίνει διάφανο, όχι να καεί.
Ρίχνετε το βαλσάμικο και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί. Το αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάτε το μίγμα για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία θα κάνει τα μπιφτέκια πιο αφράτα.
Στη συνέχεια, βάζετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.
Τα βάζετε σε μεταλλικές σχάρες και ψήνετε στα κάρβουνα για 15 λεπτά. Κατά διαστήματα τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε. Συνοδεύετε με βραστά λαχανικά ή πουρέ.
Πηγή