Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος ώστε να μην ταΐζουμε τα κατοικίδιά μας με μαγειρεμένη τροφή.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.

Θα ήταν συνετό να μην μαγειρεύουμε χωρίς πολλά μπαχαρικά και αλάτι, ειδικά αν μιλάμε για ζώα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ σε στειρωμένα ζώα είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσουμε ακριβώς την ποσότητα που χρειάζονται ημερησίως, με αποτέλεσμα να έχουμε, συχνά, θέματα βάρους.

Παράλληλα είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι οι σκύλοι, άλλα και ιδιαίτερα οι γάτες, είναι σαρκοφάγα ζώα. Οπότε, το κρέας πρέπει να συμπεριλαμβάνεται καθημερινά στη διατροφή τους.

Όσον αφορά τις γάτες, ιδιαίτερα τις στειρωμένες, μια τροφή για στειρωμένα ζώα υψηλής διατροφικής αξίας θα τις προστατέψει από αρκετά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Παράλληλα, θα βοηθήσει στο να διατηρήσει το ζώο μας τα σωστά επίπεδα βάρους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το βάρος αποτελεί παράγοντα προδιάθεσης σε πολλές ασθένειες της γάτας και είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα σε υπέρβαρες γάτες.

Επιπλέον, μια σωστή τροφή βοηθά στη «θωράκιση» του ουροποιητικού συστήματος και στη διατήρηση του ph του ούρου στα σωστά επίπεδα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον σχηματισμό άμμου ή πέτρας στο ουροποιητικό σύστημα, αλλά και τις ουρολοιμώξεις.

Όσον αναφορά τη vegan διατροφή, είναι λάθος να ακολουθείται από σαρκοφάγα ζώα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ιδιαίτερα από τις γάτες.

Μια τελευταία συμβουλή σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή: καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τις συχνές και απότομες αλλαγές τροφής στα ζώα μας, καθώς πολύ συχνά προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα.

govastileto.gr


Πηγή