Πώς θα ψήσουμε σωστά μια μπριζόλα με πάχος; Να είναι ζουμερή και ροζέ στο βάθος; Σαν αυτές που τρώμε στα καλά εστιατόρια;

Υπάρχει τρόπος, αρκετά απλός, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που κάνουν οι γάλλοι σεφ.

Υλικά

  • Σπαλομπριζόμα 1 κιλού
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα αρωματικών

  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στο φουλ, στους 200 βαθμούς
  • Σε πολύ ζεστό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, ροδίστε τη σπαλομπριζόλα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Τοποθετήστε την σε ταψάκι και ρίξτε την στο φούρνο, για λίγα λεπτά -Εξαρτάται αν τη θέλετε καλά ψημένη ή όχι. Υπολογίστε 10-15 λεπτά για να ψηθεί σε βάθος και να είναι ροζέ
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο τέλος, ποτέ από την αρχή
  • Στο μεταξύ βάλτε σε μπολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αναμείξτε καλά
  • Σερβίρετε ξεχωριστά

iefimerida.gr