Ενας καλός τρόπος για να γευθείτε ζουμερό χοιρινό είναι να το ροδίσετε με μανιτάρια και σκόρδο. Η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι εξασφαλισμένη, θυμίζει πιάτο σεφ.
Υλικά
- 2-3 χοιρινές μπριζόλες
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Μια πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στις χοιρινές μπριζόλες
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τις, ολόκληρες, από τις δύο πλευρές -Βγάλτε τις στην άκρη
- Προσθέστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια και προσθέστε τα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- Ρίξτε λίγο ζεστό νεράκι και αφήστε να βράσουν ελαφρά για 5 λεπτά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το λαδάκι
- Προσθέστε τις μπριζόλες, αναμείξτε τα όλα για 2-3 λεπτά ακόμη
Πηγή