Αυτό το τέλειο κυρίως πιάτο για ένα dinner party φτιάχνεται σε λίγα λεπτά.
Δεν έχετε πόρτο; Χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο γλυκό κόκκινο κρασί (κιάντι, μερλό, μαυροδάφνη).
Για 6 άτομα:
- 6 μπριζόλες, περίπου 150 γρ. η καθεμία
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 5 κ.σ. πόρτο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Αλείψτε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και αφήστε τις να σταθούν στο ψυγείο για 30’. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.
- Αλατίστε και ψήστε τις μπριζόλες σε δυνατή φωτιά για 2-4’ από κάθε πλευρά, ανάλογα με την προτίμησή σας.
- Μεταφέρετε σε πιατέλα και διατηρήστε τις ζεστές.
- Προσθέστε στο τηγάνι τη μουστάρδα και το πόρτο ανακατεύοντας διαρκώς και μαγειρέψτε για 2-3’.
- Περιχύστε τις μπριζόλες με τη σος και σερβίρετε αμέσως με σαλάτα/ρύζι/πατάτες.
Aπό το βιβλίο Spain: The Cookbook, εκδ. Phaidon.
iefimerida.gr