Παρά το γεγονός πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση και το κόμμα έλαβε 750.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, ο Στέφανος Κασσελάκης και οι στενοί συνεργάτες του, βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

Στέκονται στη μείωση της διαφοράς από τη ΝΔ και στη διατήρηση της δεύτερης θέσης μετά από μια περίοδο που χαρακτηρίζουν δύσκολη, γεμάτη επιθέσεις, εμπόδια αλλά και ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς.

«Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εκτός από τον σύζυγό του Τάιλερ, στις Σπέτσες βρίσκονται ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη και τα αγαπημένα του ανίψια που έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Τα παιδιά του αδερφού του μάλιστα, είχαν συνοδεύσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την σκηνή που είχε στηθεί στο Σύνταγμα για την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Πλέον όλοι μαζί κάνουν βόλτες στην παραλία και κεντρίζουν τα βλέμματα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια, όπως αυτό που επέλεξαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μελετάει με προσοχή τις επόμενες κινήσεις του. Δέχεται εισηγήσεις και δηλώνει αποφασισμένος να μην υπάρξει η παραμικρή σύμπραξη και σύγκλιση με τη Νέα Αριστερά, που μάλιστα χαρακτηρίζει μόρφωμα.

«Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας. Αλλά όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική της Λατινοπούλου

Απόλυτα ικανοποιημένη εμφανίστηκε με δηλώσεις της, στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 και η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η 33χρονη υποστήριξε ότι το κόμμα της δεν ανήκει στην ακροδεξιά και εμφανίστηκε σίγουρη ότι στο μέλλον η Φωνή Λογικής, θα πάει ακόμα καλύτερα.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, η Φωνή Λογικής έλαβε 22.347 ψήφους. Προχθές ψηφίστηκε σχεδόν από 100.000 επιπλέον ψηφοφόρους, που την έστειλαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Μια σειρά από δηλώσεις της, τα τελευταία χρόνια, της χάρισαν τη δημοσιότητα που επιθυμούσε. Μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ το 2022, η πολιτική της πορεία συνεχίστηκε και η ίδια έγινε πρόεδρος κόμματος.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου διατυμπανίζει από το βράδυ των ευρωεκλογών, πως το δικό της κόμμα δεν είναι πυροτέχνημα. Ήρθε για να μείνει όπως λέει και να τα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Η συνταγή που ακολούθησε είχε όπως αποδείχθηκε την απήχηση που επιθυμούσε τουλάχιστον σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο.

Κάλεσμα σε στελέχη του προοδευτικού χώρου ο στόχος Κασσελάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης θα δημιουργήσει ίδρυμα, το οποίο θα έχει τη βάση του στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, με στόχο την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδρυμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο νέο εγχείρημα του κου Κασσελάκη θα μπορούν να μετέχουν επιστήμονες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο.


Πηγή