Capture 196.jpg
Capture 196.jpg

«Μας είπαν ότι έχει πιει λίγο νεράκι, μας φάνηκε περίεργο να σε πάρει κάποιος να σου πει ότι το παιδί σου ήπιε λίγο νεράκι. Κάνει μια παύση αυτός που τηλεφωνεί και μας λέει το παιδί σας δεν είχε τις αισθήσεις του και έφυγε στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας».

Με αυτά τα λόγια, από το τηλέφωνο, οι γονείς της 8χρονης Αγγελικής έμαθαν στις 13 Αυγούστου, ότι η μικρή τους κόρη πνίγηκε σε μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική, όπου έκανε διακοπές με την μεγαλύτερη αδελφή της.

Η φωνή του πατέρα, που μίλησε αποκλειστικά στο Live News σπάει. Μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε λάβει φωτογραφίες από την υπεύθυνη της κατασκήνωσης, με τα δύο του κοριτσάκια να κολυμπούν στην πισίνα χωρίς μπρατσάκια και αμέσως πήρε τηλέφωνο.

«Τους εξηγούμε και τους λέμε ότι πρέπει να τα φοράτε και συγκεκριμένα πριν φύγουν τους είχαμε αγοράσει καινούργια σωσίβια. Τουβλάκια για τη μέση και μπρατσάκια. Η Αγγελική δεν γνώριζε μπάνιο χωρίς μπρατσάκια. Είχε και δεν τα χρησιμοποίησαν», είπε ο πατέρας της 8χρονης.

Σύμφωνα με την κατασκήνωση, η πισίνα λίγο πριν καταλάβουν τί είχε συμβεί, είχε κλείσει. Φαίνεται πως η άτυχη οκτάχρονη διέφυγε ης προσοχής των υπευθύνων. Όταν την ώρα του φαγητού η αδελφή της, 10 ετών, την αναζήτησε ήταν δυστυχώς αργά…

«Έχει πάει στα ντουζ, συνεχίζει να την ψάχνει, έχει φθάσει στην τραπεζαρία και ακόμα την ψάχνει. Ενημερώνοντας κιόλας».

Τα κενά ασφαλείας

Η άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης εκδόθηκε το 2022 και είχε ισχύ πέντε χρόνια. Βάσει των κανονισμών, στην πισίνα, με μέγιστο βάθος δύο μέτρα και 40 εκατοστά, όπου πνίγηκε το άτυχο παιδί, θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης.

Η πραγματογνωμοσύνη όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναδεικνύει τρεις πολύ βασικές παραλείψεις: η πισίνα δεν ήταν επαρκώς περιφραγμένη, τα παιδιά την προσέγγιζαν όποτε επιθυμούσαν, φαίνεται πως δεν διέθετε τον αποκαλούμενο γάντζο και δεν υπήρχαν σωσίβια.

Γιατί κολυμπούσαν μικρά παιδιά σε πισίνα τέτοιου βάθους χωρίς μπρατσάκια; Πώς διέφυγε της προσοχής των υπευθύνων; Γιατί καθυστέρησαν να αντιληφθούν την απουσία του παιδιού;

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης σε ποινικό επίπεδο.


Πηγή