Φίνος και αρωματικός χαλβάς, με το γάλα καρύδας να δίνει ένα εξωτικό τόνο και το σιρόπι σφενδάμου την απαραίτητη γλύκα.
Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 30΄
1 λίτρο γάλα καρύδας
200 γρ. ινδική καρύδα ξερή, τριμμένη
150 ml σιρόπι σφενδάμου
160 ml ελαιόλαδο
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να αποκτήσει ένα υπόλευκο χρυσαφένιο χρώμα και να μη σκουρύνει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα καρύδας με το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αδειάζουμε το σιρόπι αργά-αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε (το μείγμα θα κοχλάζει έντονα) και ανακατεύουμε απαλά για 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. Αν θέλουμε, ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
Πηγή