Υλικά:
Για την καραμέλα
225ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
140γρ βούτυρο πλακέ αλατισμένο
140γρ καστανή ζάχαρη
1 δόση αλάτι
Για τη βάση μπισκότου
100γρ βούτυρο πλακέ αλατισμένο
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
Για την κρέμα:
600γρ τυρί κρέμα με full λιπαρά
1 βανίλια
100γρ ζάχαρη άχνη
300ml κρέμα γάλακτος που θα τη χτυπήσετε να γίνει σαντιγύ
100γρ λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Φτιάξτε την καραμέλα:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας τακτικά.
Μετά από μερικά λεπτά θα κάνει αφρό. Βουτήξτε μέσα ένα κουτάλι σούπας και πάρτε λίγο από το μείγμα. Απομακρύνετε το κουτάλι, αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να κρυώσει το υγρό και ζωγραφίστε με το δάχτυλό σας μία γραμμή, αν ζωγραφιστεί η γραμμή, τότε η καραμέλα είναι έτοιμη.
Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει
To μπισκότο:
Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια έως σκόνη.
Μαλακώστε το βούτυρο στο μικροκυμάτων χωρίς να το λιώσετε τελείως. Προσθέστε το στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
Βάλτε για στο ψυγείο για όσο ετοιμάζετε την κρέμα αφού έχετε σκεπάσει το μπολ με σελοφάν.
Ετοιμάστε την κρέμα:
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει, προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
Τρίψτε στον τρίφτη τη λευκή σοκολάτα και προσθέστε την στην κρέμα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέστε τη σιγά σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά από τα πλαινά του μπολ προς το κέντρο με μία μαρίζ.
Προσθέστε μία μικρή ποσότητα από την καραμέλα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε την κρέμα και κατ’ επιλογή προσθέστε όση καραμέλα θέλετε.
Μόλις κρυώσει η κρέμα μοιράζουμε στα ατομικά μπολάκια την καραμέλα γάλακτος και τα φουντούκια τα οποία σπάμε με το χέρι.