Cheesecake με ανθότυρο και φρούτα
Υλικά για 8 μερίδες
Για τη βάση
• 250 γρ. μπισκότα Digestive (θρυμματισμένα)
• 90 γρ. μαργαρίνη light λιωμένη
Για την κρέμα
• 200 γρ γιαούρτι άπαχο(2%)
• 3κ.σ (60γρ) μέλι
• 250γρ ανθότυρο
• 2 φύλλα ζελατίνης (10γρ)
• 200 γρ. φρέσκα φρούτα κομμένα σε κομματάκια (φράουλες, βερίκοκα, κεράσια κλπ)
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη. Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα 1 δαχτυλίδι διαμέτρου 20εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Για την κρέμα: Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι και το μέλι. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε πολύ λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας γρήγορα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι με το ψημένο μπισκότο, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα φρούτα.