Cheesecake με λευκή σοκολάτα


Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive αλεσμένα

75 γρ. (5 κουταλιές) λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

350 γρ. άσπρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

½ φλ. ζάχαρη

900 γρ. τυρί κρέμα

4 μεγάλα αβγά

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε αρχικά τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και πιέζετε το μίγμα να καλύψει τον πάτο μια φόρμας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών.

Την κρατάτε στην κατάψυξη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.

Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς.

Την αποσύρετε από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη να γίνει χλιαρή.

Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη.

Ύστερα, χτυπάτε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν βάλετε άλλο και χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά του.

Τοποθετείτε στη βάση του φούρνου ένα μεταλλικό ταψί και βάζετε μέσα 3 περίπου δάχτυλα ζεστό νερό (οι ατμοί θα βοηθήσουν το τσίζκεϊκ να μη σκάσει).

Χαμηλώνετε τον θερμοστάτη στους 150°C και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε αμέσως στο ψυγείο για να μη σκάσει.

Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Το σερβίρετε σκέτο, ή αν θέλετε με βατόμουρα.



Πηγή