Chiffon cake: Το πιο αφράτο κέικ που υπάρχει

Το chiffon cake είναι πανάλαφρο κέικ σαν αφρός. Τη συνταγή πρωτοέφτιαξε ένας Καλιφορνέζος ασφαλιστής, που τα παράτησε και ασχολήθηκε με την εστίαση, ο Harry Baker. Κράτησε τη συνταγή κρυφή για πάνω από 20 χρόνια.

Η συνταγή είναι απλή, με υλικά που σίγουρα έχεις στο ντουλάπι σου.

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες αλεύρι

1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

7 κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα φυτικό λάδι

¾ της κούπας κρύο νερό

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

7 ασπράδια αυγών

½ κ.γ. κρέμα ταρταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τους κρόκους, το λάδι, το νερό και τη βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα ταρτάρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε το πρώτο μείγμα μέχρι να γίνει λείο.

Ρίχνουμε το ¼ των ασπραδιών στο άλλο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 55-60 λεπτά. Η επιφάνεια πρέπει να πάρει ένα χρυσο-καφέ χρώμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

govastileto.gr



Πηγή