Παραδοσιακή κουζίνα για σήμερα που προέρχεται από την γαλλική επαρχία. Χρησιμοποιούν χοιρινά πλευρά με το λιπάκι τους. Η απόλαυση σε χαμηλή τιμή!
Υλικά
- 1 κιλό πλευρά χοιρινά
- 10-15 πατατούλες baby
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 κλαδάκια θυμάρι
- Χυμό 1 λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίστε το κρεμμύδι -Βάλτε το κρεμμύδι στην άκρη
- Στο ίδιο βούτυρο ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλιά αλεύρι
- Ρίξτε το κρασί, αφήστε να πάρει αρώματα, σε μέτρια φωτιά
- Καθαρίστε τις πατατούλες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα
- Ρίξτε φύλλα δάφνης και θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε καυτό νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν λίγο τα υλικά
- Χαμηλώστε τη φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει 1,5 ώρα
- Στο τέλος της βράσης, αν υπάρχουν πολλά υγρά, ανεβάστε τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού
Πηγή