Χοιρινό με τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα σόγιας
750 γρ. χοιρινό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
ελαιόλαδο
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Σος Σόγιας
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε χοντροκόψει.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια μπαστουνάκια και τις ρίχνουμε κι αυτές στο τηγάνι.
Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο (ή και σκόνη), 2 μπαχάρια, πάπρικα, τον πελτέ και 3 κουταλιές της σούπας σόγια.
Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό –ώστε να καλύψει το κρέας- και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Θέλει προσοχή η σόγια γιατί είναι αλμυρή. Καλό θα ήταν να βάλουμε λίγη ποσότητα και να συμπληρώσουμε μετά αν χρειαστεί, παρά να έχουμε ένα αλμυρό αποτέλεσμα – το οποίο όσο θα κατεβαίνει η στάθμη της σάλτσας θα γίνεται ακόμη πιο έντονο.
Αλάτι συμπληρώνουμε στο τέλος – αν χρειαστεί γιατί μπορεί να μη χρειαστεί και καθόλου.
Σερβίρουμε με κάποιο ζυμαρικό, ρύζι ή πουρέ.
Καλή όρεξη!