Χοιρινή τηγανιά με κρέμα γάλακτος
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
Σερβίρετε προαιρετικά την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Ρίχνετε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα.
Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα.
Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο μήλο και τη μουστάρδα.
Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.