Ο χορός αποτελεί τον πιο ευχάριστο τρόπο να γυμναστούμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, αλλά και μία από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, όπως το περπάτημα, η κολύμβηση και το ποδήλατο.

Γυμνάζει όλο το σώμα, αφού όσο εσείς απολαμβάνετε τη μουσική, «δουλεύουν» εντατικά όλες οι μυϊκές σας ομάδες, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η καρδιακή σας λειτουργία, καίτε θερμίδες και φυσικά, περνάτε καλά.

Ο χορός είναι μέσα μας από τη βρεφική ηλικία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα μωρά αρχίζουν να κινούνται στο ρυθμό της μουσικής με το που ακούσουν τις πρώτες τους νότες…

Όπως όλες οι μορφές τέχνης, έτσι και ο χορός ωφελεί σημαντικά κατά το στάδιο της ανάπτυξης τα παιδιά, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά και γι’ αυτό ως δραστηριότητα είναι καλό να ενθαρρύνεται πριν καν κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε χορεύοντας με το μωρό σας στην αγκαλιά σας και καθώς το παιδί μεγαλώνει, μπορείτε να χορέψετε μαζί του καθοδηγώντας το από το χεράκι του και κάνοντας απλά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει και να μιμηθεί.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αρχίζουν να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο το χορό και δεν είναι λίγα εκείνα που τον επιλέγουν ως εξωσχολική δραστηριότητα.

Τα οφέλη του χορού

Ο χορός μπορεί να βελτιώσει το συντονισμό, την ισορροπία και τη δύναμη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της σωματικής διάπλασης και της ευκινησίας αφού είναι μια άσκηση που απαιτεί τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μυών του σώματος. Εκτός αυτού:

  • Ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη μνήμη
  • Προωθεί τη συνεργασία, την ομαδική δουλειά και την κοινωνικοποίηση
  • Είναι μια μορφή ψυχαγωγίας που απαλύνει το στρες και ανεβάζει τη διάθεση
  • Προωθεί τον πιο ποιοτικό ύπνο
  • Συμβάλλει στην τόνωση της αυτοεκτίμησης

Ποιο είναι το καλύτερο είδος χορού για το παιδί μου;

Κάθε είδος χορού αποφέρει οφέλη. Παραδοσιακά, ένα από τα πιο γνωστά στυλ χορού για τα παιδιά είναι το μπαλέτο. Ιδανικά όμως, θα πρέπει να αφήσετε το παιδί σας να επιλέξει εκείνο που του αρέσει.

Ως γονείς είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε τις αποφάσεις των παιδιών μας και να τα βοηθάμε να προχωρούν σε εκείνο που επιθυμούν μεταδίδοντάς τους τις αξίες της υπομονής και της επιμονής.

Είναι σημαντικό επίσης να μπορούμε να τα εμπνεύσουμε να δοκιμάζουν νέες δραστηριότητες και να είμαστε για εκείνα πάντα εκεί ενώ ανακαλύπτουν νέα χόμπι, κάνουν καινούριους φίλους και βιώνουν νέες εμπειρίες.

vita.grΠηγή