Αυτήν την τονοσαλάτα μπορείς να το καταναλώσεις είτε για μεσημέρι είτε για βράδυ. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και τόσο χορταστικό που θα σε κρατήσει για ώρες!
Υλικά:
1 κούπα ρύζι βρασμένο (προτείνουμε άγριο ρύζι με extra φυτικές ίνες)
2 αυγά καλά βρασμένα
6-7 μέτριες πίκλες (προαιρετικά)
1 μικρή κονσέρβα τόνο
3 – 4 κουταλιές του γλυκού μαγιονέζα
μισό κρεμμύδι ξερό
Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζεις το ρύζι και το ρίχνεις στο μπολ όπου θα ετοιμάσεις τη σαλάτα. Βράζεις τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβεις και τα ρίχνεις κι αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβεις τις πίκλες και τις προσθέτεις κι αυτές.
Ψιλοκόβεις και το κρεμμυδάκι και ανοίγεις την κονσέρβα του τόνου στραγγίζοντας τον όσο μπορείς από το λάδι ή το νερό.
Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις το ελαιόλαδο ανάλογα με τα γούστα σου και ανακατεύεις όλα τα υλικά, μαζί με την μαγιονέζα!