Capture 44.png
Capture 44.png

Ο Παύλος Ντε Γκρες και η οικογένειά του εύχονται με τον τρόπο που το έκαναν και πέρυσι, όταν ακόμα δεν είχαν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Δηλώνουν από χθες συγκινημένοι, με το περιβάλλον τους να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να ασχοληθούν με την πολιτική, παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται από ορισμένους το τελευταίο διάστημα.

Οι οικογένειες των γιων του Κωνσταντίνου υπέγραψαν ότι αναγνωρίζουν το Σύνταγμα του 1974 και επομένως το πολιτειακό στάτους της χώρας ως προεδρευομένης Δημοκρατίας. Για την αντιπολίτευση όμως, το επώνυμο Ντε Γκρες υπονοεί καταγωγή και προσδιορισμό ενός αξιώματος που έχει εκπέσει και βάλλουν κατά της κυβέρνησης για «χάιδεμα» του ακροατηρίου στα δεξιά της ΝΔ.

Οι αποφάσεις

Το θέμα της ιθαγένειας «σερνόταν» εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια. Η τέως βασιλική οικογένεια την είχε χάσει το 1994, με τον νόμο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το θέμα εκείνη την εποχή προκαλούσε πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και την αξιωματική αντιπολίτευση. Με το πέρασμα των χρόνων, το όλο θέμα ατόνησε και πριν από λίγους μήνες ο Παύλος είχε ξεκαθαρίσει τις κόκκινες γραμμές του.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι νόμοι και έκλεισε ένα θέμα που σερνόταν για δεκαετίες και τα παιδιά του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πως ανέκτησαν την ιθαγένεια, χωρίς να κάνουν υποχωρήσεις.

Οι απόγονοι του τέως βασιλιά της Ελλάδας πλέον απέκτησαν επώνυμο όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, με τη μητέρα τους, Άννα Μαρία, να επιλέγει να μείνει χωρίς επίθετο κρατώντας τη βασιλική παράδοση της Δανίας από όπου και κατάγεται.


Πηγή