Η αγιορείτικη πουτίγκα με μπράντι είναι ένα γλύκισμα, στο οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς, καθώς «υπόσχεται» υψηλές γαστριμαργικές συγκινήσεις.
Άλλωστε, οι αγιορείτικες συνταγές, όπως η συγκεκριμένη πουτίγκα που σας προτείνουμε να «τολμήσετε» δεν ξεχωρίζουν μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για τον υγιεινό τρόπο παρασκευής του, συνεπώς και για το χαμηλότερο θερμιδικό τους φορτίο.
Η συγκεκριμένη εκτέλεση με μπράντι που υπόσχεται να σας…ξετρελάνει. Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καθώς πρόκειται για μια εύκολη στην εκτέλεσή της συνταγή.
Για την παρασκευή της αγιορείτικης πουτίγκας με μπράντι θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές σταφίδα ξανθή
2 κουταλιές μπράντι
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου λεμόνι
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
3 κρόκους αυγού
½ φλυτζάνι γάλα κρύο
3 , ½ φλυτζάνια γάλα καυτό
10 σαβαγιάρ σπασμένα σε μικρά κομματάκια και ανακατεμένα με 3 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
Όσο για την εκτέλεση αυτής της μοναστηριακής συνταγής, σίγορα ακόμα και οι πιο αρχάριοι στην κουζίνα, δε θα δυσκολευτούν και πολύ για να την επιτυχόυν. Ξεκινάμε λοιπόν!
Μουσκεύουμε τη σταφίδα με μπράντι. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη , το ζελέ λεμόνι , τους 3 κρόκους και το κρύο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα. Αμέσως μετά, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα την κρέμα συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
Όταν η κρέμα πήξει , σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι μία φόρμα. Βάζουμε μέσα το ¼ της κρέμας. Πασπαλίζουμε το 1/3 από το μείγμα με τα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Καλή σας απόλαυση!