Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και σέσκουλα
1 ματσάκι σέσκουλα (κόκκινα ή πράσινα )
1/3 φλιτζανιού σπόρους ροδιού
3/4 φλιτζανιού κατεψυγμένα κόκκινα σταφύλια κομμένα σε φέτες
2 πορτοκάλια ή μανταρίνια σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1/4-1/2 φλιτζανιούκαρύδια πεκάν
2 κ.σ. αποξηραμένα cranberries ή άλλα αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες
1 μικρό μήλο κομμένο σε κύβους
Dressing
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από σφένδαμο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή κατά βούληση)
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κ.γ. κόλιανδρο
μια πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικό) σε σκόνη
1/8 κ.γ. κουρκούμη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 φέτα του τοστ
Εκτέλεση
Αφού έχετε ψιλοκόψει τα φρούτα και τα λαχανικά τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά τα υλικά για το dressing και το περιχύνετε στη σαλάτα, με ελαφριές κινήσεις για να πάει παντού. Την βάζετε στο ψυγείο για να διατηρηθεί δροσερή.
Πριν τη σερβίρετε, φρυγανίζετε μία φέτα του τοστ, την κόβετε σε σχήμα αστεριού, και τοποθετείτε το αστέρι στην κορυφή της σαλάτας.