Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια

250 γραμμάρια λουκάνικο

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 μέτριο καφέ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά)

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

50 γραμμάρια φρέσκου τυριού ricotta ( ή ανθότυρο)

60g ρόκα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε χωρίς λάδι το λουκάνικο και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Λίγο πριν τα κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε το ξύσμα από λεμόνι και το χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια σε μια πιατέλα βάζετε τα ζυμαρικά, τη ρόκα, τα λουκάνικα και τις πιπεριές, και τέλος το τυρί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.


Πηγή