Πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία διαθέτουν εντυπωσιακά μενού και ευφάνταστα γλυκά για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και οι τιμές τους είναι για όλα τα βαλάντια. Η ΕΡΤ παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια από αυτά τα εντυπωσιακά μενού και το κόστος:
Α. Οικονομικές προτάσεις
1.Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν με 60 ευρώ ανά άτομο σε εστιατόριο
Οι πολίτες μπορούν να κάνουν ρεβεγιόν και σε εστιατόριο. Το κόστος χριστουγεννιάτικου μενού εστιατορίου ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει:
Ορεκτικά:
- Βελουτέ άγριων ελληνικών μανιταριών με τριμμένο κάστανο και μαύρη τρούφα, φρεσκοψημένο ψωμί και συνοδευτικά
- ανοιχτή χορτόπιτα με σπανάκι, πράσο, άνηθο, γιαούρτι και πούδρα ελαιόλαδου
- πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια, κράνα, ανθότυρο και ντρέσινγκ μελιού
- παντζαροσαλάτα με καρύδια, κυανό και ντρέσινγκ πορτοκάλι κουμκουάτ γεμιστό τηγανόψωμο με καλαμποκάλευρο
- ξινομυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι
Κυρίως πιάτο
- μαριναρισμένο ψητό χοιρινό, πουρές πατάτας, ψητά σπαράγγια, ντοματίνια κονφί και σάλτσα ρίγανης
- ή μπούτι πάπιας κονφι και ριζότο κολοκύθας με σταφίδες, κουκουνάρι και τριμμένο κάστανο
Επιδόρπιο:
- Τσουρέκι με καραμελωμένα φιστίκια και κρέμα με λευκή σοκολάτα
- Κουραμπιέδες και μελομακάρονο
2. Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν με 64 ευρώ ανά άτομο σε εστιατόριο της Κηφισιάς
Στα 64 ευρώ ανά άτομο ανέρχεται το κόστος χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν σε εστιατόριο της Κηφισιάς και το μενού περιλαμβάνει
Ορεκτικά:
- Σούπα με κολοκύθα αρωματισμένη με μοσχοκάρυδο, καραμελωμένα κάστανα και croutons .
- Τάρτα σολομού με πράσο, chives και πέρλες λεμονιού.
- Ριζότο με ψημένο παντζάρι , καρύδι και κατσίκι Δομοκού
- Πολύχρωμα τρυφερά φύλλα σαλάτας με prosciuto αποξηραμένα φρούτα , ρόδι και vinaigrette framboise
Κυρίως πιάτο
- Καρέ από αρνάκι Γαλλικής κοπής σε κρούστα μυρωδικών με πουρέ σελινόριζας, σάλτσα κόκκινου κρασιού με φρούτα του δάσους
- ή Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ σελινόριζας σαλάτσα κόκκινου κρασιού με φρούτα του δάσους
Επιδόρπιο
- Χριστουγεννιάτικο γλυκό
B. Ακριβές προτάσεις
1.Σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος με ζωντανή μουσική από πιάνο και τραγούδι
Το κόστος χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν είναι 220 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει:
-Πρώτα πιάτα:
- Σαλάτα με σολομό μπαλίκ, μυρωδικά, καρύδι, ραπάνακι και ντρέσινγκ από κεφίρ
- Ταρτάρ μόσχου με αφρό παρμεζάνας, τσίπς και βάφλα πατάτας
- Φρέγκολα με αστακό, βανίλια, άνηθο και σάλτσα μπουγιαμπέσα
-Κυρίως πιάτο:
- Μπούτι και στήθος από γαλοπούλα με τη γέμισή τους,
- σάλτσα από σπόρους μουστάρδας και κράνμπερι ή μπακαλιάρος με τοπιναμπούρ α λα πολίτα,
- πατάτες ” maxim” και ζεστή ολλατέζ
-Επιδόρπιο:
Μπουφές γλυκών
2. Σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο
Το κόστος χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν είναι 230 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνει γεύμα με εορταστική μουσική
Το κόστος ανά φιάλη στα νυχτερινά σχήματα
Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα μουσικά σχήματα με τους καλλιτέχνες να έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά προγράμματα για όλους όσοι επιλέξουν να κάνουν ρεβεγιόν ανήμερα Χριστουγέννων στις πίστες. Αναλυτικά:
-
- Η απλή φιάλη ανέρχεται από 190 ευρώ έως και 250 ευρώ
- Η σπέσιαλ φιάλη κοστίζει μεταξύ 250 ευρώ έως και 300 ευρώ
- Η premium φιάλη κυμαίνεται από 300 ευρώ έως και 350 ευρώ
enikonomia.gr