Υλικά για 4-6 άτομα

Για το παντεσπάνι

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 3 φύλλα λαδόκολλας

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα
  • 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • Για την επικάλυψη
  • 350 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι μπράντι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές νερό και περιμένετε να λιώσει η κουβερτούρα.

Για το παντεσπάνι

  1. Χωρίζετε τους κρόκους και τα ασπράδια των αυγών.
  2. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στην κουβερτούρα που έχει λιώσει 1/4 φλιτζανιού αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους αυγών.
  5. Τελευταία ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε.
  6. Βάζετε τη λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 περίπου.
  7. Ανοίγετε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
  8. Απλώνετε το μείγμα που φτιάξατε στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  9. Όταν ψηθεί το μείγμα αυτό, που θα αποτελέσει τη βάση, δηλαδή το παντεσπάνι για τον κορμό που φτιάχνετε, το γυρίζετε ανάποδα.
  10. Πασπαλίζετε ένα φύλλο λαδόκολλα με κακάο και ακουμπάτε πάνω το παντεσπάνι.
  11. Βγάζετε τη λαδόκολλα, τυλίγετε το παντεσπάνι ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε στην άκρη λίγη ώρα, για να κρυώσει.
  12. Βράζετε τα κάστανα και μόλις είναι έτοιμα, τα ψιλοκόβετε.

Για την κρέμα

  1. Χτυπάτε σε μεγάλη ταχύτητα 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος,1 φλιτζάνι μασκαρπόνε και 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα από βρασμένα κάστανα.
  2. Για την επικάλυψη του κορμού, βάζετε σε μια κατσαρόλα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.
  3. Ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
  4. Μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε στα υλικά της κατσαρόλας 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 σφηνάκι μπράντι.
  6. Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα να πήξει σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, περνάτε στο επόμενο στάδιο.
  8. Ανοίγετε το παντεσπάνι προσεχτικά για να μην σπάσει και απλώνετε την κρέμα.
  9. Τυλίγετε τον κορμό.

Για την επικάλυψη

  1. Λιώνετε τα υπόλοιπα 150 γραμμάρια κουβερτούρα στα υλικά για την επικάλυψη και την απλώνετε σε λαδόκολλα.
  2. Αφήνετε την κουβερτούρα να σφίξει και την κόβετε σε μικρά τετράγωνα φύλλα.
  3. Με αυτές τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζετε την επιφάνεια του γλυκού.