Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μας βάζει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού. Είναι ένα κλασσικό πιάτο και φυσικά νηστίσιμο.

Υλικά

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1.200 γρ χταπόδι
  • 6 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Νερό

Εκτέλεση

    • Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
    • Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).
    • Κρατάμε το νερό στην άκρη.
    • Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    • Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
    • Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
    • Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
    • Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
    • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
    • Αν θέλετε σερβίρετε με κάπαρη και τριμμένη φέτα

iefimerida.gr