Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό, καλοκαιρινό και νηστίσιμο





Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μας βάζει κατευθείαν στην καρδιά του καλοκαιριού. Είναι ένα κλασσικό πιάτο και φυσικά νηστίσιμο, το οποίο προτιμάται τώρα που οδεύουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο.

Υλικά

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1.200 γρ χταπόδι
  • 6 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).
  • Κρατάμε το νερό στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.
  • Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
  • Αν θέλετε σερβίρετε με κάπαρη και τριμμένη φέτα

iefimerida.gr




Προηγούμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στο Παναιτώλιο Αγρινίου
Επόμενο άρθροΤην 6η θέση πανευρωπαϊκά κατέχει η Ελλάδα με περισσότερους από 100 πνιγμούς τον Ιούνιο

24 Ωρες ενημέρωση….